La Generalitat promet 27 milions per a polítiques d’ocupació a la comarca

Primer plenari de la Taula per al Desenvolupament Local Econòmic i l'Ocupació del Vallès Oriental

Economia

La Generalitat destinarà aquest any 27 milions d’euros en polítiques d’ocupació al Vallès Oriental. Així ho indicava el secretari general de Treball, Afers Socials i Família, Josep Ginesta, que dimecres assistia al primer plenari de la Taula per al Desenvolupament Local Econòmic i l'Ocupació de la comarca.

La Taula per al Desenvolupament Econòmic i l'Ocupació del Vallès Oriental va ser creat l'octubre passat pels dos sindicats majoritaris –CCOO i UGT–, les dues patronals de la comarca –UEI-Cerclem i Pimec– i el Consell Comarcal, i actualment ja compta amb 11 ajuntaments adherits.

Ginesta assegurava que també el govern català aposta per fomentar que es treballi per territoris i considerava que la Taula ha de ser l’ens que “defineixi les estratègies perquè cap d’aquests euros sigui desaprofitat”. A més, el secretari general explicava a l’auditori el nou model de concertació de polítiques d’ocupació per territori. Ginesta indicava que en alguna comarca s’estudia aplicar més d’una estratègia, però considerava que al Vallès Oriental “cal apostar per la integritat”, malgrat realitats econòmiques diferents com les del Baix Vallès i el Baix Montseny. En aquest sentit, Ginesta demanava als municipis “una balança de generositat dels grans vers els més petits, i de confiança dels petits envers els grans”.

Precisament, Òscar Riu –representant de la UGT Vallès Oriental a la Taula– demanava “trencar fronteres imaginàries que no han servit perquè la comarca avanci. Tot i reconèixer les diversitats, cal treballar a l’una i no competir”, i demanava a la Generalitat partides pressupostàries per als serveis tècnics.

La nova taula, que ja ha iniciat estudis, treballarà sobre el pacte industrial comarcal, la formació, les infraestructures –no només viàries, sinó també de serveis locals–, la millora de l’ocupació i la diversificació econòmica.  

Edicions locals