La Cambra de Comerç celebra 10 anys a Mollet

L'entitat ha assessorat més de 4.500 empreses de la comarca, ha organitzat més de 200 cursos i ha format més de 2.500 persones

Economia

El Punt de Servei de Mollet de la Cambra de Comerç de Barcelona celebra enguany el seu 10è aniversari. Durant l’última dècada, el centre ha atès més de 4.500 empreses del Vallès Oriental, amb més de 5.000 consultes resoltes i més de 1.500 serveis realitzats, sobretot en tràmits de comerç exterior, certificació digital, formació, comerç interior o tràmits amb l’Oficina de Gestió Empresarial de la Generalitat, entre d’altres. 

El punt també organitzat un total de 200 cursos, en què han participat més de 2.500 treballadors d’empreses de l’entorn, així com més de 60 jornades informatives i tallers per a comerciants i cinc sessions de networking en què els empresaris han pogut interactuar i ampliar els seus negocis. A més, el Punt de Servei de Mollet participa en el Programa PICE sobre qualificació i ocupació per ajudar els joves a inserir-se en el món laboral i en el de Joves x Emprendre.

Segons Carles Ayats, responsable de la delegació de Mollet, “el balanç és molt positiu, ja que a banda de consolidar-nos com a organisme de referència al Baix Vallès, sobretot en formació i internacionalització, hem augmentat el nombre d’empreses amb les quals hem contactat, incrementant serveis i vendes”, i assegura que “les empreses busquen que la Cambra els doni eines per ajudar-les a créixer, i això és el que fem”.

Observatori econòmic local
Una de les actuacions del Punt de Servei de Mollet va ser l’impuls, l’any 2008, de l’Observatori Econòmic Local, un observatori que ha elaborat diversos estudis destinats a les empreses, els municipis, els gremis, les agrupacions industrials i el Consell Comarcal amb l’objectiu d’analitzar les necessitats i demandes del teixit productiu.

El 2009, després de treballar sobre les necessitats dels polígons del Baix Vallès, l’Observatori va presentar l’estudi Necessitats dels polígons industrials de l’àmbit de l’antena de Mollet: manteniment i mobilitat, un estudi amb el qual els municipis del Baix Vallès han tingut un referent per millorar els seus polígons.

Igualment, també gràcies a l’observatori, el Consell Comarcal va liderar un estudi sobre les infraestructures de telecomunicacions que han ajudat els polígons del Baix Vallès a millorar les seves comunicacions.

Actualment l’observatori ha cessat la seva activitat. 

Edicions locals