Modificació urbanística a la Llagosta per permetre la construcció del nou CAP

L'actual aparcament de darrere l'Ajuntament passa a ser qualificat com a zona d'equipaments sanitaris

Societat

El ple de la Llagosta de la setmana passada va aprovar –amb el vot favorable de tots els grups excepte d'ICV-EUiA, que va votar-hi en contra– la modificació urbanística de part del solar situat darrere de l'edifici consistorial amb l’objectiu de permetre la futura construcció del nou centre d'assistència primària (CAP) del municipi, que substituirà l'actual ambulatori del carrer Vic.

Ara, la Generalitat haurà de donar el vistiplau a aquesta modificació urbanística, que atribueix al solar la qualificació d’equipaments sanitaris. Posteriorment, l'Ajuntament cedirà el terreny a la Generalitat perquè redacti el projecte del nou ambulatori i s'encarregui de la seva execució. La previsió municipal és que les obres del nou CAP puguin començar entre els anys 2019 i 2020, si la Generalitat dota pressupostàriament la construcció del nou equipament sanitari.

El regidor d'Urbanisme, Raúl Valero, va explicar que s'ha optat per aquesta alternativa perquè l'ampliació de l'actual ambulatori “hauria suposat l’ocupació d’una zona verda del Parc Popular, cosa que els tècnics d’urbanisme de la Generalitat no veien factible”.

ICV-EUiA, per la seva banda, va plantejar la retirada del punt de l'ordre del dia per poder debatre la qüestió més a fons, i va criticar “la manca de documentació”. La portaveu del grup municipal, Virgínia Jiménez, va mostrar-se favorable a un nou CAP i amb un millor servei, “però trobem que aquesta modificació urbanística no està feta com un projecte de ciutat" pels problemes que causarà en temes com el mercat ambulant o l'aparcament. El regidor d'Urbanisme va respondre que estan treballant en aquests temes i que li hauria agradat que els grups municipals que no hi estan d'acord haguessin plantejat les seves alternatives.

El portaveu d'ERC, Xavier Cols, va assegurar que, tot i que hauria estat desitjable mantenir la ubicació del CAP, entenia que "el nou CAP havia d'estar el més cèntric possible". Per la seva banda, la portaveu del PDeCAT i regidora de Salut Pública, Mireia Egea, va recordar que "ja fa quatre anys que la Generalitat té la voluntat de construir un nou CAP, i l’Ajuntament té la mateixa voluntat". Finalment, l'alcalde Óscar Sierra recordava les deficiències de l'ambulatori actual mostrava la seva satisfacció per l’aprovació del punt que permet avançar cap a la construcció del nou ambulatori.
 

Edicions locals