Arkema Química i Decathlon, les empreses socialment més responsables

Les dues empreses van ser distingides amb els premis LismiVO, que reconeixen la integració laboral de les persones amb capacitats diferents

Economia

La botiga Decathlon de Mollet i Arkema Química són les dues empres baixvallesanes reconegudes en la primera edició dels premis LismiVO com a empreses socialment més responsables del Vallès Oriental. A més d’aquestes dues també van ser distingides Dara Pharma (Granollers), Hidrocolor (Llinars) i Montajes y Servicios Industriales Guicart (Sant Celoni).

Els premis LismiVO reconeixen les empreses de la comarca més responsables socialment d’acord amb el percentatge de treballadors amb alguna discapacitat a la plantilla, el tipus de contracte i l'edat dels empleats, entre altres aspectes.

La xarxa LismiVO, organitzadora dels premis, està formada per entitats de la comarca directament relacionades amb la inserció laboral de les persones amb discapacitat per tal d’afavorir la seva inserció laboral i coordinades pel Consell Comarcal. Actualment la Xarxa Lismivo està integrada per diverses administracions públiques, entitats especialitzades, centres especials de treball, l’Oficina Tècnica Laboral (OTL) de Granollers i Mollet, el Servei Prelaboral (INTRESS), els sindicats CCOO i UGT i la patronal Fundació Pimec.

Els objectius de la xarxa són la consolidació del treball en xarxa entre les entitats que en formen part; la sensibilització de l’empresariat, la ciutadania i les administracions públiques per afavorir la inserció social i laboral de les persones amb discapacitat; impulsar la inserció laboral de les persones amb discapacitat a l’empresa ordinària; reforçar i crear circuits d’atenció a persones amb discapacitat al territori; i buscar fonts de finançament per a l’execució de les accions.

Durant l’entrega de premis, la consellera comarcal de Promoció Econòmica, Núria Hernández; el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, David Ricart; i l’alcalde de Cardedeu, Enric Olivé, van coincidir a valorar la implicació de les empreses i entitats que aposten per la integració laboral de les persones amb capacitats diferents.


Edicions locals