Gonzalo Plata: “És l’hora de passar a l’ofensiva per reconstruir l’Estat del benestar”

CCOO celebra el segon congrés intercomarcal del Vallès Oriental, Maresme i Osona i fa patent la seva hegemonia sindical

Economia

Quatre anys després de la formalització del repte de constituir la intercomarcal de CCOO Vallès Oriental, Maresme i Osona, els seus dirigents consideren que va ser una bona iniciativa, ja que els resultats que els situen com a primera força sindical en aquesta àrea geogràfica així ho evidencien. 

Amb 2.473 delegats sindicals en aquestes tres comarques i un total de 14.870 afiliats, CCOO manté, en relació amb la segona força sindical, la UGT, una diferència considerable al Vallès Oriental i Osona que es converteix en “empat tècnic” en el cas del Maresme. Per continuar sent la primera força sindical, CCOO prepara un pla especial per aconseguir nous afiliats. Últimament i segons dades del sindicat, han deixat el sindicat 672 persones, el 70% de les quals “per no poder pagar la quota d’11 euros mensuals”.

Gonzalo Plata, secretari general de CCOO d’aquesta demarcació, va fer aquesta reflexió durant el congrés intercomarcal celebrat dimarts a Canovelles, en el qual van participar 158 delegats elegits per a l’ocasió, a més de representants d'altres sindicats i la consellera de Promoció Econòmica del Vallès Oriental, Núria Hernández; l’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero; del secretari general de Treball de la Generalitat, Josep Ginesta, i del secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego.

Durant tot el dia, els representants de CCOO van portar a terme diverses meses de treball relacionades amb l'organització interna del sindicat, i també van aprovar, per àmplia majoria, l’informe de gestió i el pla d’acció presentat per Gonzalo Plata per als propers quatre anys.

Feminització del sindicat

Des de dimarts –just un dia abans de la celebració avui del Dia de la Dona–, CCOO del Vallès Oriental, Maresme i Osona és “un sindicat feminista”, va assenyalar Plata per remarcar “les moltes coses que hem de fer per ajudar les dones a tots els nivells, clarament discriminades econòmicament i socialment”.

Les altres resolucions aprovades fan referència a la incorporació de joves de menys de 30 anys als càrrecs de responsabilitat del sindicat, esperonar les administracions perquè impulsin l’obra pública “responsable, social i creadora de llocs de treball”, i la lluita per aconseguir una millor mobilitat a les tres comarques solucionant problemes com les que presenten la carretera C-17 o la línia de tren R3.

Pla d’acció per passar a l’ofensiva
Plata va presentar els aspectes generals del seu pla d’acció per als propers 4 anys de mandat. Segons va dir, “després dels durs anys viscuts, ara toca passar a l’ofensiva per demostrar allà on calgui que seguim ben vius i que estem disposats a lluitar des de la nostra posició de sindicat de classe obrera d’una forma bel·ligerant però lleial, amb tots aquells partits d’esquerra amb els quals ens identifiquem”.

Plata va assenyalar que passar a l’ofensiva significa, entre d’altres moltes coses, “lluitar per la recuperació salarial, treballar per la reconstrucció de l’Estat del benestar i aconseguir la recuperació del bé comú”.


Edicions locals