Baixvallesans presenten les seves innovacions al Mobile World Congress

Visyon, Bioo i RCM són tres de les empreses que participaran al congrés més important del món de telefonia mòbil

Economia

Del 27 de febrer al 2 de març centenars d’empreses d’arreu del món del sector de la telefonia mòbil i la tecnologia aterraran a Barcelona al Mobile World Congress (MWC), el congrés de telefonia mòbil més important del món. El congrés comptarà amb presència d'alguns baixvallesans dedicats al sector.

Una de les 105 empreses catalanes que hi participarà serà Vysion, una societat fundada fa sis anys per un equip de 6 persones que actualment compta amb 60 treballadors i presència a Europa i els Estats Units, i que compta amb una forta participació baixavallesana.

Visyon hi presentarà Telepport, una plataforma de comunicació que permet a l’usuari traslladar-se a un entorn immersiu generat per una càmera de 360º que emet imatges en directe i que té aplicacions en l’àmbit de la salut, l’educació i els negocis. Entre els baixvallesans integrants de l’empresa hi ha el mateix director executiu, Pere Pérez, de Parets, així com el responsable de comptes, Emili Blanque, també de Parets, el programador molletà Josep Lorente i el director de serveis al client, Xavier Conesa, de Sant Fost.

Una altra companyia que també presentarà els seus productes al MWC serà Bioo, un projecte en el qual participa el molletà Alexandre Díaz Codina dedicat a la transformació en electricitat de l’energia produïda per les plantes per carregar la bateria del telèfon mòbil. En aquest cas presentaran una nova tecnologia que vincula el senyal de wi-fi a les plantes.

Finalment, una tercera empresa baixvallesana serà RCM, nascuda el 1989 a Barcelona i que des del 2003 té la seu a Mollet, que presentarà el programa BI4Web, un producte que ofereix la gestió de dades per millorar la presa de decisions a les empreses.


Edicions locals