Sorea destina un fons de 5.000 euros per cobrir deutes en la factura de l'aigua de famílies de la Llagosta

L'empresa concessionària i l'Ajuntament signen un conveni per lluitar contra la pobresa energètica

Societat

L'Ajuntament de la Llagosta i l'empresa SOREA, concessionària del servei de subministrament d'aigua al municipi, han signat un conveni per combatre la pobresa energètica i la vulnerabilitat. L'acord preveu un fons de solidaritat de 5.000 euros per cobrir els deutes en la factura de l'aigua de famílies en situació de vulnerabilitat.

El conveni és fruit de la voluntat de l'Ajuntament de la Llagosta i de SOREA de garantir el servei d’aigua a totes aquelles persones i famílies que es trobin en una situació de vulnerabilitat econòmica o en risc d’exclusió residencial.

El document estableix el protocol a seguir en el cas que una família, amb una situació econòmica desfavorable, no pugui fer front al rebut de l'aigua. Segons el conveni, per a aquest any 2016, s’establirà un Fons de Solidaritat per un import de 5.000 euros, aportats íntegrament per SOREA, que es destinarà a contribuir a la liquidació total o parcial del deute corresponent a la factura del servei municipal de l’aigua d’aquelles unitats familiars que estiguin en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica acreditada pels Serveis Socials de l’Ajuntament.

La signatura va tenir lloc dimarts a la Sala de govern de l'Edifici Administratiu del Consistori llagostenc i ha anat a càrrec de l'alcalde, Óscar Sierra, i del director Territorial de Catalunya Centre de SOREA, Ramon Albareda.

Edicions locals