El noi apallissat a les portes d’una discoteca surt del coma profund sis mesos després

Sergio Mármol, que va ser veí de la Llagosta durant anys, ha començat a respondre a alguns estímuls externs

Societat

Mig any després de l’agressió que el va deixar en coma, Sergio Mármol, el jove de 21 anys que a finals de novembre de l’any passat va ser apallissat per un grup de joves a la sortida d’una discoteca de Malgrat de Mar, sembla que comença a evolucionar favorablement, tot i que encara es troba en un estat de vigília amb mínima resposta.

El jove –actualment veí de Montcada però que durant molts anys va viure a la Llagosta– ja obre els ulls i és capaç de respondre a determinats estímuls externs, un estat de coma que en termes mèdics es denomina estat de vigília amb mínima resposta.

Segons ha explicat la seva mare, Eva Hernando, a La Veu de Montcada, “els metges de l’hospital Vall d’Hebron no saben fins on arribarà la recuperació, perquè les lesions neuronals són greus, però nosaltres confiem que pugui sortir del coma aviat”.

Hernando ha agraït les mostres de suport que ha rebut durant tot aquest temps i, especialment, la recollida de fons impulsada per un grup de veïns i amics en el marc de la campanya Justícia para Sergio, que ha organitzat diverses mobilitzacions i distribuït guardioles en diversos punts de Montcada i la Llagosta. Actualment s’han recollit 400 euros que s'han lliurat a la família per ajudar-la en els desplaçaments diaris a l'Hospital.Edicions locals