Els clubs d’handbol del Baix Vallès, homenatjats per la seva trajectòria

El CH Sant Fost, CH Parets, HC Vallag i JH la Llagosta, van rebre un reconeixement a la Festa Inaugural del 75è aniversari de la Federació Catalana

Esports

Els clubs d’handbol del Baix Vallès van ser homenatjats durant la Festa Inaugural dels 75 anys de la Federació Catalana d’Handbol. CH Sant Fost, CH Parets, HC Vallag i JH la Llagosta, van rebre una distinció i un reconeixement per la seva trajectòria esportiva dins la Federació. L’acte, que va tenir lloc el divendres passat a Sant Joan Despí amb més de 500 convidats, va servir per retre homenatge a la resta de clubs catalans, equips històrics i personalitats a petició dels clubs.

Una de les entitats protagonistes de la gala va ser el CH Sant Fost. Els santfostencs van rebre els reconeixements de club i d’equip per haver jugat tres temporades a la Divisió d’Honor masculina (81-82, 85-86 i 86-87), màxima categoria estatal i ara coneguda com Asobal. En representació d’aquell equip va ser present Josep Maria Buxarrais, porter d’aquell equip, en què també va jugar l’ara president de la federació catalana, Tomàs Moral. “Ens va sorprendre que s’enrecordessin de nosaltres després de tant de temps. Van ser doble campions catalans de primera estatal i subcampions catalans de Divisió d’Honor”, recorda el president del CH Sant Fost, Miquel Subirats. El club va retre homenatge a Àngel Costa, un dels promotors del club i bàsic per veure el primer equip en categories estatals.

Pel que fa al CH Parets, es va reconèixer el seu actual president, Joan Volart, de 59 anys, que ocupa el càrrec des de 2004 i que està vinculat al club des dels 14 anys. “Va ser consensuat per la junta i em va fer molta il·lusió”, admet el president paretà.

A la Llagosta, es van reconèixer les dues entitats. L’HC Vallag va distingir el jugador professional i llagostenc, Antonio García Robledo “per ser un exemple de valors per a la nostra base”, diu el president del Vallag, José Aguilera. El JH la Llagosta va destacar a Luis Canalejas. “Va ser pioner en muntar un equip d’handbol a la Llagosta els anys setanta”, remarca el director esportiu del Joventut Handbol, Xavier Canalejas.

L'Ajuntament de Parets, reconegut

L’Ajuntament de Parets també va ser reconegut durant la gala de la federació com a seu d’un partit de la selecció catalana femenina el desembre de 2004. Aleshores Catalunya va perdre contra Islàndia després d’una pròrroga (34-36). El partit s’emmarcava en els actes del 50è aniversari del club paretà.

Edicions locals