Parets i la Llagosta també reclamen a la Generalitat els diners del Fons de Cooperació Local

El canvi de criteri del Govern català per distribuir el Fons deixa Mollet i Parets sense cap aportació el 2014

Política

Els Ajuntaments de Parets i la Llagosta s'han sumat al de Mollet i han presentat al·legacions al Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat després de tenir coneixement a través d’una resolució al DGOC dels nous criteris del Govern català per repartir els diners del Fons de Cooperació Local. En el cas de Mollet i Parets, la decisió deixa aquests Ajuntaments sense cap aportació per al 2014de 2013 i el de la Llagosta passaria a rebre 15.000 euros pels 170.000 rebuts en el fons de 2012.

El consistori paretà ha manifestat la seva absoluta discrepància i sol·licita que es deixi sense efecte la distribució efectuada per la Resolució de la Vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals al·legant nul·litat de ple dret i demana que es faci una nova distribució d’acord amb la llei de Pressupostos de la Generalitat. L’Ajuntament de Parets del Vallès va rebre 223.581 euros corresponents al Fons de Cooperació Local de l’any 2012 i enguany s’ha comunicat que no rebrà cap percepció d’aquest fons.

Pel que fa a l'Ajuntament de la Llagosta, aquest denuncia que els nous criteris suposen una retallada de prop de 155.000 euros respecte a l'assignació de l'any 2012. El Departament de Governació ha comunicat que a l'Ajuntament de la Llagosta li corresponen 15.901 euros dels Fons de Cooperació Local, davant dels 170.482 euros de l'any 2012. “Aquesta dràstica retallada decidida unilateralment per la Generalitat repercutirà en el tancament del pressupost municipal de 2013”, segons ha explicat la regidora d'Economia i Hisenda, Marta Melgar, ja que l'assignació havia estat consignada per a l'exercici que es va tancar el 31 de desembre.

Fins ara, els municipis catalans podien beneficiar-se dels Fons de Cooperació Local sota criteris de distribució que tenien en compte conceptes com el volum de població o la renda del municipi. Les al·legacions que ha presentat l'Ajuntament de la Llagosta reclamen també que es deixin sense efecte els nous criteris i que es faci una nova distribució.

Edicions locals