“No pactarem amb qui té el govern legítim a l'exili i la presó”

Antoni Arenas Candidat de Junts per Catalunya a la Llagosta

Política, Entrevistes 26-M

Antoni Arenas
Antoni Arenas

La LlagostaAlbert Alexandre

El candidat de la nova marca de PDeCAT a la Llagosta, Junts per Catalunya, és enginyer però va cursar Ciències Polítiques. Cap de divisió en una multinacional catalana del sector de l'automoció, confessa que ha après la tasca d'enginyer a cop de treballar. Solter i sense fills, li agrada córrer, el cinema, sopar fora i viatjar. La seva tasca a la Llagosta té un doble repte: aconseguir vots en un poble on el catalanisme conservador sempre ha tingut poca presència i renovar el partit després que Mireia Egea fes un pas al costat. Va afiliar-se al PDeCAT el 2016 davant la urgència democràtica del país.

El PDeCAT, amb la seva marca per aquestes eleccions municipals, Junts per Catalunya (JxCat), està vivint una forta renovació. Això és el que es desprèn de les paraules d'Antoni Arenas que ha substituït al capdavant de la formació Mireia Egea, una històrica del partit a la Llagosta. "No podem defugir que hem estat a l'equip de govern però ho hem fet amb una presència molt minoritària", explica Arenas en referència a l'últim mandat en el qual PSC, PP i CiU van governar el poble. "Amb tot, no podem dir que hagi estat una mala governança, però sí que és cert que en alguns moments no hem estat prou contundents", afegeix el candidat. Parla del referèndum de l'1 d'octubre de fa dos anys quan el govern municipal no va facilitar que es pogués produir la votació. És per aquest motiu que Arenas explica que en la nova etapa que ell mateix inaugura "s'ha renovat l'equip totalment" i des de Junts per Catalunya es mirarà de "millorar el dia a dia de la gent del poble de la mà de la Generalitat de Catalunya". De fet, Arenas treu pit d'algunes de les accions més destacades que s'estan duent a terme a la Llagosta i en les quals o bé la Generalitat o bé la Diputació hi tenen un paper destacat. Són l'ambulatori i Can Baqué.

Quan Arenas parla de la seguretat, un dels problemes que més preocupen a la ciutadania, posa en context la situació del municipi. "Sí que és veritat que hi ha un problema de seguretat, però tampoc l'hem de magnificar", assenyala el candidat de JxCat. "Sabem que hi ha policies del cos local que volen marxar a altres municipis i els hem de donar eines i competències perquè estiguin a gust" afirma. "A més hem de treballar amb la Generalitat de Catalunya perquè hi hagi una coordinació absoluta amb els Mossos d'Esquadra", afegeix.

Segueix analitzant altres problemàtiques molt arrelades al poble com és el cas de l'atur. En aquest cas Arenas considera que hi ha un problema molt greu i afirma que des de la seva formació és un dels temes que més els preocupa. "Tenim un atur alt combinat amb sous molt baixos", explica el candidat. "Ens hem d'asseure amb comerciants, sindicats, empresaris, la Generalitat, la Diputació i altres municipis per trobar solucions", proposa.

"No pot ser que la Llagosta sigui un dels pocs pobles de tot Catalunya on l'atur ha pujat l'últim any", es lamenta.

També critica amb duresa la deixadesa que hi ha als carrers de la Llagosta. Considera que exceptuant els passatges principals, a la resta del poble no s'hi han fet millores en 30 anys. "Quan vius en un carrer arreglat, la teva qualitat de vida és major", afirma per afegir que el poble necessita polítiques socials i d'habitatge urgents. "No pot ser que els preus del lloguer estiguin com estan", es queixa. "Ens diran que som de dretes i els de les retallades i jo sé que no és veritat", sentencia.

A diferència de l'anterior PDeCAT, Arenas ho deixa clar quan és preguntat per possibles pactes de futur: "No pactarem amb qui són els nostres carcellers que tenen el govern legítim a l'exili o a la presó". i

Edicions locals