“S'hauria d'exportar l'esperit de la Llagosta a tot Catalunya”

Jorge Sabanza Candidat de Ciutadans a la Llagosta

Política, Entrevistes 26-M

Jorge Sabanza
Jorge Sabanza

La LlagostaAlbert Alexandre

Es defineix a si mateix com un home de carrer, preocupat pels "problemes reals de la gent". Nascut l'any 1964 és un veí de la Llagosta de "tota la vida" que està casat i té dos fills. Durant temps va ser sindicalista a la UGT però en va sortir decebut i va acabar a Ciutadans. Li agrada estar tranquil, passejar i passar temps amb la seva gent. Són aficions que combina amb una altra passió: l'escriptura. "Faig poesia però només per a mi i la meva família", explica. Actualment és xofer autònom, però és tècnic en electricitat industrial de professió i, entre moltes altres coses, va ser voluntari de Protecció Civil.

Va ser escoltant el polític català Jordi Cañas quan Jorge Sabanza va descobrir que Ciutadans era un partit amb el qual es podien canviar coses. "A diferència d'altres partits, Ciutadans no porta motxilla i no deu res a ningú", explica. Es considera a si mateix una bona opció per a l'Alcaldia perquè, com el seu partit, pot aportar "un bon canvi a la Llagosta". Certament, les idees que té són nombroses i en totes elles hi ha el mateix substrat: fer que el poble torni a ser aquell lloc dinàmic que Sabanza va conèixer durant la seva joventut. "No pot ser que quan una rajola del carrer es trenca, esperem fins que tota la vorera està malmesa per arreglar-la", es queixa el candidat de la formació taronja. Afegeix que el poble necessita una neteja de contenidors, un gospark, tornar a tenir una piscina descoberta, la residència d'avis, el nou CAP, un cinema, camins escolar segurs, un Parc Popular dinàmic, etc.

Sabanza, amb tot, reconeix que durant els darrers anys de mandat el govern del PSC ha treballat força. De totes maneres, critica que moltes de les accions fetes per Óscar Sierra han estat a destemps i en molts casos "no anaven dins del programa". Així mateix considera que "la majoria d'obres s'han deixat per a l'últim any" i assevera que "no s'ha recorregut suficientment a peu els carrers, on hi ha la gent del poble, i s'ha fet massa política de xarxes socials".

Quan es refereix a un dels temes més sensibles a la Llagosta, la inseguretat, el candidat de la formació d'Albert Rivera explica que els polítics han de deixar que la policia faci la seva feina. "Els agents no només han de posar multes que és el que més odiem els veïns", diu Sabanza. "Se'ls ha de deixar fer la seva feina de proximitat, vigilància, parlar amb els veïns, amb els comerciants", afegeix. De la mateixa manera, en els fets succeïts el setembre passat amb una família conflictiva al poble, Sabanza pensa que es va actuar tard i creu que el PSC va deixar que el problema s'enquistés.

Pel que fa a l'atur, Sabanza trenca una llança en favor dels petits i mitjans empresaris llagostencs. "A més de les grans infraestructures com el polígon de Can Pere Gil o la Intermodal, hem de donar oportunitats als comerciants perquè es modernitzin i no pressionar-los fiscalment", explica. Segons la seva visió, l'atur no es combat donant treball temporal a les persones sense feina des de l'Ajuntament. "És atur amagat", assevera per afegir que el que cal fer és parlar amb empresaris perquè contractin treballadors a canvi que l'Ajuntament pagui la seva seguretat social.

Per últim Sabanza no defuig del debat que ha convertit Ciutadans en el primer partit a les eleccions del 21 de desembre passat. "L'independentisme és com el racisme", afirma. "Cal tornar a ser el que érem abans quan no hi havia problemes d'identitat i tothom es duia bé amb els seus veïns", diu. "Hem d'agafar l'esperit de la Llagosta i exportar-lo a Catalunya, ja que aquí en els darrers anys no hi ha hagut cap conflicte greu", conclou.

Edicions locals