“En els moments més durs, m'he partit la cara per la Llagosta”

Óscar Sierra Candidat PSC a la Llagosta

Política, Entrevistes 26-M

Óscar Sierra
Óscar Sierra

La LlagostaAlbert Alexandre

Es tracta d'un dels alcaldes més joves del Baix Vallès i li agrada posar-ho en valor. Cent per cent de la Llagosta va estudiar Polítiques a la UAB i un màster en l'àmbit de la gestió pública. Quan Antonio Rísquez va deixar la primera línia del PSC, el partit va veure en Sierra, que va entrar a les joventuts amb 16 anys, una opció de futur. "Ho vaig consultar amb la família i vaig dir que sí", explica. A més del padel, li agrada estar amb els amics i ha viatjat "per mig món". Amb tot, si hi ha una cosa de debò important per a ell, és la seva família, la seva filla de 16 mesos i una altra criatura que ve en camí.

"Llagosta, Llagosta i Llagosta", diu Óscar Sierra. Aquesta sentència podria ser el lema polític i personal d'un alcalde que des que va arribar al càrrec l'any 2015 ha volgut basar la seva acció de govern en la proximitat. "Passo una hora al dia al carrer parlant amb la gent", explica per criticar els qui el titllen d'alcalde de les xarxes socials. "No han entès en quin segle viuen, un moment en el qual tothom té un mòbil a la butxaca", considera.

Segons diu, són nombrosos els veïns que tenen el seu contacte al telèfon perquè "he estat allà, partint-me la cara pel poble en els moments més durs com a l'incendi del gener o el setembre passat amb la família conflictiva".

Serà la ciutadania qui valorarà el seu mandat, però de moment les expectatives del socialista per al 26-M són bones. "Som l'opció que fa que el poble millori, la gent ho ha vist, ja que el darrer govern no va fer res a la Llagosta", assevera en referència al mandat d'ICV-EUiA-E. Segueix amb la seva lloança dels darrers quatre anys: "Hem fet més de 100 actuacions a la via pública i hem complert el 90% del nostre programa electoral". Esquiva les crítiques: "Els qui afirmen que hem concentrat tota l'acció de govern el darrer any falten a la veritat. El primer any vam arreglar la rotonda del pavelló Antonio García Robledo i vam il·luminar tota la zona, o vam ampliar el camí de Can Donadéu".

Assumeix que hi ha coses que es podrien haver fet millor com la digitalització de l'Ajuntament o arreglar "els 21 parcs infantils que hi ha a la Llagosta i no només 6". Amb tot, Sierra està molt convençut que la seva gestió ha arranjat el poble després de quatre anys d'inacció i ha sanejat els comptes. "Quan vam tornar a l'Ajuntament pagàvem factures a més de 100 dies i ara ho fem a menys de 30", diu. A més, destaca que durant el seu mandat s'han activat dos dels projectes més il·lusionants per a la Llagosta. Es refereix a la recuperació de Can Baqué, "un projecte amb ADN 100 per 100 socialista" i el nou ambulatori que "començarà a construir-se a partir del 2020".

Inclús treu pit d'un dels temes que més preocupa els llagostencs: la inseguretat. "Les xifres delinqüencials ens diuen que el poble és segur", afirma per afegir que el problema és la percepció d'inseguretat que hi ha. Per millorar-ho proposa "augmentar la plantilla de policia fins als 24 agents" i justifica la falta d'efectius, de nou, criticant el passat govern: "Quan Rísquez va marxar va deixar una plantilla de 21 agents que de 2011 a 2015 es va reduir als 16".

En un altre dels grans temes de poble, l'atur, l'alcalde considera que l'elevada xifra de persones sense feina és conseqüència de la "casuística de la Llagosta". "Som un poble on hi ha cases petites en blocs i és normal que aquí vingui la gent amb menys recursos", afirma. Tot i això, a més d'assenyalar que en els darrers anys ha baixat molt la mitjana de l'atur, explica que per millorar les oportunitats laborals, s'està incentivant l'eix del Vallès Sud i el de la Riera de Caldes.

Edicions locals